fbpx Zo Creëer Jij Krachtige Marketing Campagnes op Snapchat!

Zo Creëer Jij Krachtige Marketing Campagnes op Snapchat!

Waarschijnlijk heb je in de afgelopen jaren veel gehoord over het social media platform Snapchat. De applicatie wordt dagelijks door bijna 250 miljoen snappers gebruikt voor het sturen en ontvangen van foto’s en video’s. Maar wist je ook dat er binnen deze app veel meer mogelijkheden te vinden zijn voor marketeers? In dit artikel leggen wij je alles uit over hoe het snelgroeiende Snapchat waardevol kan zijn voor jouw bedrijf!  

Rogier Lunter

Marketing Intern

Waarom Jouw Bedrijf Snapchat Zou Moeten Inzetten in 2021

Waarom Jouw Bedrijf Snapchat Zou Moeten Inzetten in 2021

Het succesverhaal van Snapchat begint in september 2011. Na de opkomst van de met camera uitgeruste smartphones, bedacht – de toen 20-jarige Evan Spiegel – een social media app die daar volledig gebruik van maakte. Met resultaat, vandaag de dag is de app niet meer weg te denken bij het merendeel van de millennials. Als jij toekomst georiënteerd bent en je daarom focust op deze leeftijdsgroep, dan is dit artikel voor jou!

Makkelijk Snapchat Advertenties Maken en Beheren

Via de Snapchat Ads Manager word je in staat gesteld om op een gemakkelijke manier zelf advertenties te creëren, campagnes te lanceren, prestaties te monitoren en jouw eigen campagnes te optimaliseren. Zo houd je alles overzichtelijk binnen één platform. Ook heeft Snapchat het voor elkaar gekregen om dit platform zo gebruiksvriendelijk te maken dat je al zonder enige kennis krachtige Snapchat marketing campagnes maakt. Een kind kan de was doen!

Bereik Het Publiek Dat er Toe Doet

Target de Snapchat generatie via hun interesses, gedrag, locaties en meer. Elke dag zijn er bijna 250 miljoen gebruikers die gemiddeld 30 minuten op Snapchat doorbrengen. Nog interessanter is het feit dat 75% daarvan behoort tot de millennials of Gen Z, de toekomst dus! Snapchat houdt de gegevens van de gebruikers bij om jou makkelijk te laten focussen op het publiek dat er voor jou toe doet. Zo kun je precies aangeven op welke demographics (gender, leeftijd, taal) en locatie je wilt focussen. Al vanaf €5 per dag. Koopje toch?

3 Marketing Tips om in 2021 Een Frisse Start Met Snapchat te Maken

3 Marketing Tips om in 2021 Een Frisse Start Met Snapchat te Maken

Tip 1: Plan verder dan de lockdown

in een periode waarin sociale interactie drastisch is veranderd, is de genegenheid en het verlangen naar interactie juist toegenomen. Daar profiteren de social media kanalen van en we zien daarom ook een groei in de Snapchat gebruikers. Snel een foto sturen van je maaltijd of urenlang scrollen door de feed van je vrienden geeft ons het gevoel dat we toch een beetje bij onze vrienden en familie zijn. De lockdown heeft ongetwijfeld meegespeeld in de groei van Snapchat in 2020. 

Nu veel van deze nieuwe gebruikers gewend raken aan Snapchat, is het te verwachten dat deze trend ook door gaat na de lockdown. Maar hoe kan jij daar gebruik van maken? 

 • Focus op de thuisblijvers: op dit moment worden niet essentiële producten vooral op het internet gekocht. Hier kan je gebruik maken van de juiste campagnes op Snapchat ads om meer leads te krijgen naar jouw webshop 
 • Focus op de opening: Na de lockdown gaan de winkels, bars en restaurants weer open. Hier kan je via Snapchat Ads gebruik van maken om weer meer in-store visitors te krijgen. Heb je geen fysieke winkel? Probeer dan te laten zien hoe jouw producten iets gaan toevoegen wanneer de wereld weer opent.

Tip 2: Houd Gen Z in het vizier

Gen Z is de absolute mobiele (app) generatie en kan zich geen wereld zonder smartphones voorstellen. Sterker nog, 55% van Gen Z gebruikt hun smartphones vijf of meer uur per dag, en 26% gebruikt hun smartphones voor 10 uur of meer! Gen Z’s koopkracht groeit ook, nu gelijk aan $323 miljard aan directe koopkracht en $1,2 biljoen aan indirecte koopkracht. Vergeet deze nieuwe generatie dus niet wanneer je de nieuwe advertising strategie opmaakt.

Tip 3: Optimaliseer het ad format

Het bestuderen van de campagneresultaten gaat je helpen bij het plannen, optimaliseren en opschalen van jouw best presterende advertenties. Jouw advertentie krijgt 100% van het scherm en daarom moet het goed ontworpen zijn.

Volg deze drie aanbevolen procedures bij het maken van uw advertenties voor de best mogelijke impact:

 • Wees tijd gebonden en relevant: Zorg dat je advertenties creatief en contextueel zijn. Gebruik overtuigende beelden en headlines en implementeer een kleine toon van urgentie door eventueel met beperkte tijd te spelen of door het gebruik van aanbiedingen.
 • Laat jouw app of producten zien:A picture is worth a thousand words, and a video is worth a million” . Laat duidelijk de producten, winkelpagina’s of kernfunctionaliteit zien. Presenteer de producten die de consumenten willen. Jouw product is de beste!
 • Gebruik een duidelijke CTA: Gebruik een duidelijke call-to-action om je publiek precies te vertellen wat je wilt dat ze nu doen, implementeer hierbij een link naar de exacte pagina die de Snapper moet bezoeken.
 • Optimaliseren, optimaliseren, optimaliseren: We raden je aan te wachten tot de advertentieset 30 tot 50 acties heeft die overeenkomen met je doelstelling. Dit kan soms een paar dagen duren, vooral voor “lagere” funnel doelen, zoals aankopen. Als je merkt dat je problemen hebt met het bereiken van voldoende conversies, raden we je aan je bod te verhogen of je doelgroep te verbreden. 

Nu is het tijd om te beginnen met het plannen van jouw campagnes met als doel om de impact van het bedrijf te stimuleren. De nieuwste formats, targeting- en optimalisatie tools van Snapchat geven je alles wat je nodig hebt om duurzaam succes te stimuleren in het nieuwe jaar.

Tijd voor actie snapchat

Tijd voor actie

Als je op dit moment overtuigd bent om Snapchat te gaan gebruiken om het jongere publiek te bereiken, dan vind je hier welke stappen de belangrijkste zullen zijn om een frisse start te maken!

Stap 1: Download de applicatie

Om te beginnen met je Snap campagnes heb je de applicatie van Snapchat nodig. Deze app is gemakkelijk te downloaden via de app store (voor IOS-gebruikers) of op de Google playstore (voor android-gebruikers). Ook kan je jouw campagne starten door de website www.ads.snapchat.com te bezoeken.

Stap 2: Creëer een business account

Na stap 1 kan je makkelijk een Snapchat account opzetten. Vul de gevraagde informatie in en kies een gebruikersnaam die overeenkomt met jouw bedrijfsnaam.

Stap 3: Upgrade het normale account gratis naar een business account

Na het aanmaken van je Snapchat account is het nodig om het account te voorzien van alle mogelijkheden omtrent adverteren. Hiervoor log je in met de inloggegevens van je, net aangemaakte, Snapchat account op deze Ads website van Snapchat: Snapchat Business Login.

Stap 4: Maak je eerste advertentie

Na het aanmaken van jouw business account krijg je de mogelijkheid om ‘Instant create” of “Advanced create” te selecteren. In dit artikel beschrijven we hoe je met instant create binnen 5 minuten jouw advertentie online hebt. 

 • Met de Instant create functie kan je als bedrijf uit meerdere doelen kiezen. Wil je meer bezoekers op je website, je eigen winkel vol laten lopen, je app laten downloaden of juist meer bezoekers op je app? Het kan allemaal! Selecteer nu jouw doel.
 • Vul de gegevens in en selecteer de foto die het best gaat passen bij jouw advertentie en publiek.
 • Op een makkelijke en snelle manier kan je nu jouw advertentie opzetten. Hou het overzichtelijk en zorg dat je klanten naar de call-to-action knop worden gestuurd door ze interessante informatie te bieden op jouw website.
 • Schets nu via demographics en location een beeld over hoe jouw publiek er uit moet zien. Probeer niet in één keer heel europa te targetten, maar probeer langzaam uit waar je de hoogste conversieratio behaalt. Dit kan je makkelijk zien op het dashboard van Snapchat.
 • Stel je budget in. Iedereen heeft een ander budget voor marketing en ik kan niet in jullie portemonnee kijken. Kies daarom bewust over hoeveel budget je wil vrij geven voor de Snapchat campagne. Het wordt aangeraden om eerst door middel van (A/B) testing de juiste strategie te vinden en wanneer je tevreden bent over het resultaat kan je later altijd nog het budget vergroten. Lees meer over budget bepaling door deze link How to Determine Your Advertising Budget for 2021 (ENG | NL) (thenextad.com) te bezoeken. 

Ons Team Helpt je Verder!

Wil jij nog meer weten over wat Snapchat voor jou kan betekenen, Wacht dan niet langer en kom in contact met ons team! Wij zijn experts in digital advertising en Helpen jou graag!

The Next Ad White Paper

Download

Free trial

Easy set-up

No expertise required

Start scaling your business with The Next Ad today / Try The Next Ad Today

Small advertising budgets? Get our Essential product for free.